Allt om auktioner på nätet.

Resurser för nätauktioner

Sajter som kan vara nyttiga om man säljer/köper på nätauktioner

Sajter med funktioner anpassade för Tradera

Payson - Payson låter dig ta betalt samt betala auktioner på ett säkert och enkelt sätt. Du kan till exempel välja att säljas eller betala med PaysonGarnati vilket innebär att pengarna blir tillgängliga först när köparen godkänt varan. Payson har funnits sedan 2004.

Sello.nu - Förenklar försäljningen via Tradera. Bl a genom att erbjuda tjänster som tar hand om dina utskick av vinnarmejl, hålla ordning på sålda objekt mm. Då får även statistik över din försäljning. Du kan få ut bokföringsunderlag, samt kan du välja till tjänster som en produktscroller och lagerhantering mm

Scroller.se - Här skaffar du en gratis scoller som du kan använda dig av i din objektsbeskrivning. Scollern visar upp och marknadsför dina övriga objekt, men kan även betala för att få ytterligare funktioner och inställningar på scrollern.

Skicka och packa

Posten - Posten är det mest väletablerade företaget för leverans av brev och paket mellan privatpersoner. Hos Posten hittar du bra information om hur mycket dina försändelser kostar. Postens A-brev och B-brev är ej spårbara och man kan inte se var de är eller om de kommit fram, dock är deras paket samt rekommenderade brev spårbara.

DHL SERVICE POINT - DHL:s pakettjänst för privatpersoner. Hos DHL hittar du bra information om hur mycket dina försändelser kostar. Vid större och tyngre försändelser är DHL många gånger billigare att skicka med än Posten. Paketen blir även spårbara med hjälp av ett sändningsnumret (kan vara bra om man vill veta var paketet är och om det kommit fram)
Via Tradera kan man även få rabatt på priset hos DHL SERVICE POINT.

Schenker Privpak AB - Schenkers pakettjänst för privatpersoner. Hos Schenker hittar du bra information om hur mycket dina försändelser kostar. Vid större och tyngre försändelser är liksom hos DHL många gånger billigare att skicka, än att använda Postena tjänster. Paketen blir även spårbara med hjälp av ett sändningsnumret (kan vara bra om man vill veta var paketet är och om det kommit fram)
Via Tradera kan man även få rabatt på priset hos Schenker Privpak AB.

Kontorsgiganten - Här hittar du ett bra utbud av packmaterial, bubbelplast, vadderade kuvert mm.

Lilon.se - Här hittar du bland annat kontorsmaterial och packmaterial som kan vara till användning när du packar, skickar, organiserar mm.

Böcker om auktioner på nätet

Auktioner på nätet av Anders Flodqvist.

Böcker om att sälja på eBay

Övrigt

Verifierad - Här kan du som myndig och bosatt i Sverige bli verifierad. Du använder sedan det material du får tillgång till från Verifierad för att visa att du är verifierad.

Att vara verifierad innebär att dina personuppgifter kontrollerats och detta bidrar till säkrare affärer. Potentiella köpare och säljare kan kolla upp att du är verifierad på Verifierads hemsida och förtroendet för dig ökar.