Allt om auktioner på nätet.

Objektsbeskrivning

En del saker att tänka på när man skriver en objektsbeskrivning

1. Rätt titel! En beskrivande titel med de viktigaste egenskaperna. Detta ökar chansen att din auktion hittas när en potetiell köpare söker efter en viss produkt.

2. Rätt kategori! Lägg objektet i rätt kategori, detta underlättar för potentiella köpare att hitta produkten.

3. Använd om möjligt HTML för att göra beskrivningen mer överskådlig (t ex fetstil, kursiv, färg på texten, STORA bokstäver i t ex rubriker).

4. Använd inte en massa färger, onödiga bilder, rörliga bilder, blinkande text mm då detta gör din objektsbeskrivning rörig och oöversiktlig.

5. Specificera fraktkostnaden – ge även gärna exempel på hur fraktkostnaden förändras om man köper flera exemplar av ett objekt. Specificera även om det ingår andra kostnader än portot (t ex emballagekostnader). Informera om försändelsen är skrymmande.
Tänk även på att det inte är att rekommendera att använda enbart en standardfraktkostnad t ex 49 eller 69 kr för allt, detta kan leda till att köparen lämnar ett negativt omdöme om de tycker att fraktkostnaden var oskälig.

Det kan även vara en bra säljtaktik att t ex informera den potentiell köpren att "du kan köp 1-10 st av denna produkt och fraktkostnaden förblir 22 kr". Är köparen ofta i behov av samma produkt eller enbart vill slå ut fraktkostnaden på flera produkter är detta ett bra sätt att skapa merförsäljning.

6. Vikt. Vissa köpare är intresserade av att köpa flera objekt från samma säljare. Anger man vikt och om objektet är skrymmande, kan köparen få en uppfattning om vad fraktkostnaden blir.

7. Ange all information om objektet du har. Bättre att du har mycket information är för lite.

8. Bra bild. (skaffa en digitalkamera eller använd, om möjligt, tillverkarens originalbilder (normalt är det ingen copywright på desa bilder). Många köpare tittar mer på bilden är läser objektsbeskrivningen.

9. Om möjligt, använd även beskrivande bilder för att beskriva olika funktioner som objektet har.

10. Om det finns defekter på produkten, nämn deta i beskrivningen samt ta ett foto på defekten. Även om du sjäv kanske inte tycker att en liten defekt är gör så stor skillnad kan det vara mycket viktigt för köparen.

11. Tänk på att olika slags produkter kan behöva olika slags information.

EXEMPEL PÅ OBJEKTSBESKRIVNING:

Artikel: Färgpenna Lyra Super FERBY Neon 6 färger/fp

Beskrivning:

- 6 st neonpennor Lyra Super FERBY i olika färger
- Extra tjocka stift: Ø 6,25 mm
- Bryttåliga
- Härligt klara färger
- Räcker länge
- Ej vattenlösliga
- 6 olika neonfärger: Grön, blå, violett, rosa, orange och gul

Skick: Nya/oanvända

Fraktkostnaden blir 14 kr (Inrikes A-post + packmaterial)

Vinner du fler av mina auktioner samfraktar jag givetvis. Vill du bjuda på flera auktioner som slutar vid olika tillfällen så inväntar jag samtliga och skickar i ett paket.

Vikt: ca 98 g

Betalning sker till Swebankkonto eller Bankgiro. (Kvitto med momsspecifikation erhålles då jag är momsregistrerad och innehar F-skattsedel.)